Kategorie

Prohlédnuté produkty

Výrobci

  • Doprava zdarma
Gossen Metrawatt MAVOPAD - Flicker meter Zobrazit větší

Gossen Metrawatt MAVOPAD - Flicker meter

M610A

GOSSEN METRAWATT - GMW

Vaše cena: 39 459,00 Kč bez DPH

47 745,39 Kčs DPH

Na objednávku

Gossen Metrawatt MAVOPAD - Flicker meter

Spolehlivá kvantifikace dočasných světelných artefaktů.

Více informací

Flicker meter Gossen Metrawatt MAVOPAD

Kolísání jasu je důsledkem toho, že LED diody velmi rychle reagují na kolísání napětí. Blikání ovlivňuje lidské zdraví a náladu a náš pocit pohody. Může vyvolat epileptické záchvaty, migrény, únavu, omezení zrakové ostrosti, rozptýlení a zhoršení vidění. V případě rotujících objektů může stroboskopický efekt vést k chybnému vyhodnocení a nehodám.

Dřívější parametry časového rozsahu, jako je procento blikání, index blikání a frekvence blikání, již nejsou dostačující, a proto byly vyvinuty nové postupy a parametry výpočtu. Mezi ně patří PstLM a SVM, jejichž význam vzrostl v důsledku stanovení mezních hodnot v požadavcích EU na ekodesign. Mimo Evropu se používá posuzování flikru podle IEEE 1789 a ASSIST Mp.

Univerzální MAVOPAD pokrývá všechny tyto výpočetní postupy a parametry flickeru. Kromě zobrazení parametrů je zobrazena také časová křivka a frekvenční spektrum. Vysoké 16bitové rozlišení a rychlá vzorkovací frekvence až 1,6 MHz umožňují měřit i osvětlení stmívané vysokými frekvencemi PWM. Prostřednictvím aktualizací je MAVOPAD otevřen i pro další komplexní vyhodnocovací postupy.